Alternatieve vloertegels: innovatie wint het van traditie!

Alternatieve vloertegels

Overweeg je om je vloer (opnieuw) te betegelen? Neem dan vooral even de moeite om alternatieve vloertegels mee te nemen in je keuze voor een nieuwe vloer! Veel huiseigenaren kiezen traditioneel voor keramiek of natuurstenen vloertegels vanwege hun vertrouwde kwaliteit en uitstraling. Maar de ontwikkeling van nieuwe materialen heeft geleid tot de introductie van alternatieve vloertegels die niet alleen fraai ogen, maar ook aanzienlijke voordelen bieden. Veelvoorkomende klachten over stenen vloeren, zoals het koude gevoel onder de voeten, de gladheid en het feit dat voegen stof en vuil verzamelen, behoren met dit nieuwe type tegels tot het verleden. Bovendien is het verwijderen van traditionele stenen vloeren een tijdrovend en stoffig verhaal, een nadeel dat niet aanwezig is bij de nieuwe alternatieven!

Kwaliteit van alternatieve vloertegels is een keuze!

Bij het verkennen van de markt voor alternatieve vloertegels, doe je er goed aan om te focussen op kwaliteit. Zo voorkom je dat je binnen enkele jaren weer op zoek moet naar nieuwe vloertegels.
Enkele van de beste keuzes zijn:

  • Rigid vloertegelsBekend om hun robuuste uitstraling en de nauwelijks van echte steen te onderscheiden look.
  • LaminaatBiedt een steenachtige uitstraling, duurzaamheid en laminaat biedt een prima isolatie.
  • Click-vinylDeze onderscheidt zich door zijn uitstekende vloerisolatie en comfort.

Deze vloeren zijn niet alleen bijzonder fraai om te zien, maar ook eenvoudig zelf te leggen. Daar kan je veel kosten mee besparen, dus is het een meer dan aantrekkelijke optie als je een handige doe-het-zelver bent.

Voor elke stijl de juiste vloer

Het leuke van mensen is dat we allemaal anders zijn. En dat zie je doorgaans terug in de persoonlijke stijl van het interieur. Alternatieve vloertegels kunnen het jou daarbij extra gemakkelijk maken. Dankzij de enorme variëteit aan deze vloertegels is het eenvoudig om voor elk interieur een passende basis te vinden.

Of je nu gaat voor een betonlook, blauwtinten, mediterrane motieven of een metaallook: er is altijd een optie die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en interieurontwerp. Of je nu zweert bij een eigentijds of industrieel interieur of je juist lekker voelt in een klassieke, landelijke of romantische omgeving.

Belangrijke pluspunten van een alternatieve vloer zijn:

  • VeelzijdigheidGeschikt voor elke ruimte in huis, van de woonkamer tot de badkamer.
  • Vochtbestendige optiesVoor natte ruimtes zoals de badkamervloer zijn er speciale, vochtbestendige tegels beschikbaar.
  • Geschikt voor vloerverwarmingVeel alternatieve vloertegels kan je uitstekend combineren met vloerverwarming, waardoor ze nog comfortabeler worden.

Fraai en spannend resultaat

Met alternatieve vloertegels kies je voor een spannende combinatie van mooi, functioneel en comfortabel. Onze tip: ga wel in zee met een aanbieder die staat voor kwaliteit. Dan kan je nóg langer genieten van je prachtige alternatieve vloer.