Beste isolatie voor een laminaatvloer eigenschappen

Om je laminaat goed te isoleren gebruik je een ondervloer. Welke ondervloer je kiest is afhankelijk van je leefstijl en woonwensen. Er zijn 5 eigenschappen waar je rekening mee moet houden: vochtwering, egaliserend vermogen, warmte-isolatie, geluiddemping en geschiktheid voor vloerverwarming.

Vochtwering

Met een vochtwerende ondervloer voorkom je dat er vocht in de laminaatvloer trekt. Dit verlengt de levensduur van je laminaat. Is er een vochtige ruime onder de vloer? Leg dan een vochtscherm alvorens je de ondervloer plaatst.

isolatie laminaatvloer

Egaliseren

Met een egaliserende ondervloer kun je eventuele oneffenheden in de basisvloer verhelpen. Heb je hoge oneffenheden? Gebruik dan spaanplaten om de vloer te egaliseren. Een schuine vloer kun je verhelpen met egalisatiekorrels. Zorg dat de basisvloer zo egaal mogelijk is alvorens je de ondervloer legt.

Warmte-isolatie

Een ondervloer met warmte-isolatie zorgt ervoor dat warmte langer wordt vastgehouden. Fijn tijdens de koude dagen én fijn voor je energierekening. Bovendien voelt het laminaat comfortabel aan als je er met blote voeten op loopt. Houd er ook rekening mee dat vloerverwarming minder goed werkt in combinatie met warmte-isolatie.

Geluiddemping

Een geluiddempende ondervloer vermindert contactgeluid en dempt het geluid van o.a. radio en televisie. Het gebruik van een ondervloer met deze eigenschap wordt eigenlijk altijd aangeraden en is zelfs regelmatig verplicht in een appartement of bovenwoning. Doordat deze ondervloer onder je laminaat ligt creëer je een rustige en comfortabele leefomgeving. Voor jezelf én de buren.

Vloerverwarming

Heb je vloerverwarming? Let dan goed op de isolatiewaarde van de ondervloer. De ondervloer mag niet te dik zijn. Bovendien vermindert een ondervloer met warmte-isolatie het effect van de vloerverwarming. Controleer altijd goed of je ondervloer geschikt is voor vloerverwarming.

Heb je een passende ondervloer gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap: het uitzoeken van een laminaatvloer in de bouwmarkt. Kies je liever voor gemak? Dan kun je ook laminaat online bestellen. En dan heb je dus snel beste isolatie voor een laminaatvloer in huis.