Geld lenen voor een uitgebreide woning isolatie

Geld lenen voor woning isolatie

Natuurlijk willen we allemaal energie besparen. De energierekening is naast de hypotheek of de huur van een woning de grootste kostenpost in onze vaste lasten. Daarbij is het besparen van energie ook nog eens goed voor het milieu. Uiteraard kunnen we gebruik gaan maken van ledverlichting en energiezuinige huishoudelijke apparatuur. Maar velen van ons vragen zich ook af of het isoleren van de woning een goede stap is om energiezuiniger te gaan leven. We kunnen daarbij gedeeltelijk de vraag zelf beantwoorden. Want iedereen weet inmiddels wel dat het isoleren van de woning bijdraagt in het verlagen van de energierekening. Maar het isoleren van een woning kost ook geld. Hoeveel dat precies is hangt af van de soort woning, de manier van isoleren en de oppervlakte.

Waar geld lenen voor een woning isolatie

Een persoonlijke lening met een vaste lage rente vanaf 3,9 procent vind je bij Becam. Deze lening is volledig online aan te vragen. Je bepaalt zelf de hoogte van de lening, de leningvorm, het termijnbedrag en zelfs de bank of de aanbieder van de lening. Je kunt eenvoudig vergelijken en daarna kiezen welke partij voor jouw persoonlijke lening voor een woning isolatie het beste is.

De kosten voor een gedeeltelijke woningisolatie

De oppervlakte heeft de grootste invloed op de kosten van woning isolatie. Sommige nieuwbouw woningen zijn al goed geïsoleerd, andere oudere huizen wellicht nog helemaal niet. Informeer daarom voordat je prijzen op gaat vragen welke isolatie al is aangebracht in de woning en welke nog kan plaatsvinden.

Men kan zowat alles in een woning laten isoleren, maar meestal wordt er gekozen voor een dak, spouwmuur of vloer isolatie. Het isoleren van een spouwmuur kost gemiddeld zo’n 900 euro. Het dak van een vrijstaand huis isoleren kost ongeveer 6500 euro.

Alle andere isolatiemogelijkheden zullen qua prijs tussen deze twee uitersten liggen. Uiteraard heeft niet iedereen dit geld zo maar liggen of op de spaarrekening staan en daarom worden er vaak leningen afgesloten voor woning isolatie.

Kosten voor een gehele woningisolatie

Ondanks dat het type woning wellicht hetzelfde is kan de prijs van een gehele woningisolatie afwijken. Dit ligt aan de soort isolatie die gebruikt wordt en het bedrijf dat de isolatiewerkzaamheden uitvoert. Daarom maken we hier een schatting om u in ieder geval een richtprijs te kunnen geven. We gaan bij deze schatting uit dat zowel de muren, als het dak en de vloer geïsoleerd gaan worden.

  • Tussenwoning isoleren: € 4.500,-
  • Hoekwoning isoleren: € 6.100,-
  • 2 onder 1 kap woning isoleren: € 7.300,-
  • Vrijstaande woning isoleren: € 10.700,-

Woning isolatie terug verdienen door besparing op energierekening

Het isoleren van de spouwmuren van een woning zorgen voor het grootste rendement. Dit kan per jaar wel zo’n 10 m3 gas schelen. Door deze besparing verdien je de kosten voor de spouwmuurisolatie in ongeveer 4 jaar terug. Dakisolatie is terug te verdienen door middel van energiebesparing in ongeveer 6 jaar. Dankzij de vloerisolatie zal je zo’n 5 m3 minder verbruiken aan gas per jaar waardoor je deze isolatie kosten kan terug verdienen in ongeveer 8 jaar.