Voordelen van vloerisolatie

Bij woning isolatie is één van de meest rendabele isolatie methoden het isoleren van uw vloer. Bij vloerisolatie wordt er een laag isolatiemateriaal aangebracht onder uw vloer. Dit gebeurt vaak in combinatie met het isoleren van uw kruipruimte, zodat niet alleen de vloer maar ook uw kruipruimte droog en warm blijft. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw woning minder warmte verliest, het voorkomt tevens problemen met de luchtvochtigheidsgraad in uw woning. Wanneer uw woning erg vochtig is kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw gezondheid, als ook voor de staat en waarde van uw huis. Door uw vloer te isoleren doet u dus uw gezondheid, portemonnee en uw woning een groot plezier.

Houten vloer isoleren

Voor iedere soort vloer is een isolatiemateriaal beschikbaar wat het beste werkt. Gaat u een houten vloer isoleren dan moet dat materiaal zeer vochtbestendig zijn, zoals thermokussens. Wanneer het isolatiemateriaal namelijk niet in staat is om het vocht van uw houten vloer weg te houden, is er alsnog kans op houtrot, schimmels en parasieten.

Hout is een natuurproduct

Zoals u weet is hout een natuurproduct en heeft het de eigenschap om onder verschillende omstandigheden te krimpen en uit te zetten. Om die reden is het bij het isoleren van een houten vloer ook van groot belang om het hout eerst goed in staat te stellen om te drogen alvorens het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Als het hout niet goed droog is, bestaat de kans dat het droogt en krimpt nadat het isolatiemateriaal is aangebracht. Hierdoor kan het isolatiemateriaal loslaten en niet meer functioneren zoals het is bedoeld. Specialisten houden hier rekening mee door er voor te zorgen dat het hout altijd kan blijven ‘ademen’. Een houten vloer zal namelijk ook na de isolatie van uw woning nog enigszins krimpen en uitzetten bij het wisselen van de seizoenen. Dit geldt niet alleen voor een houten vloer op de begane grond die wellicht meer last heeft van grondwater, maar ook voor een houten vloer op zolder die u laat isoleren.

Offerte vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn onder andere afhankelijk van het type vloer, de hoogte van de kruipruimte en de luchtvochtigheidsgraad van uw kruipruimte. Toch zullen de kosten per aanbieder verschillen. Wanneer u besluit om uw vloer te laten isoleren of wanneer u andere isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren in uw woning, laat dan altijd meerdere offertes opstellen zodat u de plannen en kosten kunt vergelijken. Misschien kunt u zelfs subsidie krijgen, om nog meer kosten te besparen. Ga in ieder geval niet zelf aan de slag want een houten vloer isoleren is een klus voor de vakman.