Laat je niet weerhouden door de kosten van energiebesparing. Om geld te kunnen besparen op energie, zal je eerst geld moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Er zijn verschillende manieren waarop je in je huis energie kunt besparen. Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door minder energie te gebruiken kun je honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening.

Kosten van energiebesparing

Om te kunnen besparen moet je eerst investeren. De kosten van energiebesparende maatregelen voor de woning zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de prijs van vloerisolatie afhankelijk van het woningtype en de oppervlakte van de vloer. Je kunt de isolatie zelf doen of uitbesteden. Vraag altijd bij minimaal twee bedrijven een offerte aan zodat je niet te veel betaalt. Om de kosten te kunnen dragen kun je een lening energiebesparende maatregelen aanvragen of een beroep doen op een gemeentelijke subsidie.

Vloerisolatie besparing

Door de vloer van de woning te isoleren kun je veel energie besparen. En dat niet alleen, de vloer isoleren verhoogt ook het wooncomfort: de vloer is warm en je hebt minder last van optrekkend vocht en schimmels. Zeker in combinatie met vloerverwarming behaal je een maximaal rendement.
Wanneer de ruimte onder de vloer te krap is, kan je ook kiezen voor het isoleren van de kruipruimte. De kosten van energiebesparing betalen zich via de energierekening binnen 7 tot 10 jaar terug.

Energiebesparende maatregelen in huis

Bij een onafhankelijke energieadviseur kan je terecht voor Maatwerkadvies energiebesparing. Deze adviseur kan je voorzien van een deskundig advies op maat betreffende energiebesparende maatregelen in huis die je veel energie kunnen besparen. Je kunt dan denken aan vloerisolatie en kruipruimte-isolatie, maar ook aan dubbelglas, spouwmuurisolatie, dakisolatie en zonnepanelen. Deze adviseur kan je precies vertellen met welke energiebesparende maatregelen je het hoogste rendement kunt behalen. Gas water licht besparen was nog nooit zo makkelijk.

Energie besparen woning

Met een energiezuinig huis kan je veel geld besparen. Wist je dat door de vloer te isoleren je maar liefst 5 tot 7 kubieke meter gas per vierkante meter vloer kan besparen? En bij isolatie van de kruipruimte is dat 3 kubieke meter gas per vierkante meter. Zo kan je met energiebesparende maatregelen al snel honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening.

Energiekosten besparen

De kosten van energiebesparing betalen zich op de lange termijn altijd terug. Want om zoveel mogelijk energie kosten te besparen, is het niet alleen belangrijk om energiebesparende maatregelen te treffen. Je kunt ook direct veel geld besparen door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Gebruik een onafhankelijke energievergelijker om te bepalen bij welke leverancier je het meeste geld bespaart.