Kosten vloerisolatie

Kosten vloerisolatie worden bepaald door verschillende factoren. Normaliter wordt de vloerisolatieprijs berekend door middel van het aantal vierkante meters wat geïsoleerd moet worden. De kosten vloerisolatie worden dus per vierkante meter berekend. Hoe veel het totaalbedrag is, is dus voor een groot deel afhankelijk van uw totale vloeroppervlak.
Per soort vloer kunnen de vloerisolatie kosten ook verschillen. Vloerisolatie met pur is bij een houten vloer bijvoorbeeld duurder dan bij een betonnen vloer. Bij een houten vloer is er meer isolatiemateriaal nodig en moet er ook meer arbeid verzet worden, dan bij het isoleren van een betonnen vloer.

Vloerisolatie kosten berekenen

Als u weet hoeveel vierkante meter vloer u heeft, kunt u ongeveer berekenen wat de totale vloerisolatie kosten zullen worden. Het deel van het metselwerk in de kruipruimte, dat ook geïsoleerd wordt, wordt ook meegenomen in de kosten van de vloerisolatie.
U zult dus eerst moeten bepalen hoeveel vierkante meter vloer u heeft. Om de totale oppervlakte wat geïsoleerd moet worden te berekenen moet u dus 30cm van de hoogte van het metselwerk meenemen. Het metselwerk wordt namelijk mee gespoten in de kruipruimte.

Berekening oppervlakte vloerisolatie

Neem 2 keer de lengte en 2 keer de breedte van de kruipruimte (totale omtrek). Dit moet u vermenigvuldigen met 0.30 meter. Deze vierkante meters telt u op bij de oppervlakte van de totale vierkante meters van uw vloer.

Extra kosten vloerisolatie

De prijs van het isoleren van uw vloer kan naast de oppervlakte in de kruipruimte nog bepaald worden door andere factoren. Als er koudebruggen of constructiegebreken aanwezig zijn bij uw vloer, zijn er extra kosten waar u rekening mee moet houden.
Ook is het belangrijk om te weten of de kruipruimte goed bereikbaar is. Als de toegang tot de kruipruimte lastig is, kunnen de kosten uiteraard ook wat hoger uitvallen omdat er meer werk verricht moet worden. Ligt er bijvoorbeeld puin in de kruipruimte of staat er water in de kruipruimte. Een andere reden waardoor de kosten hoger kunnen uitvallen zijn de aanwezigheid van ventilatieroosters. In enkele gevallen moeten deze extra geplaatst worden.
Wilt u weten of u ook rekening moet houden met extra kosten, dan kunt u zich laten adviseren door een isolatie adviseur. Door het aanvragen van meerdere offertes op deze website kunt u bovendien besparen op de vloerisolatie kosten.

Vloerisolatie offerte aanvragen

Hoeveel zal het isoleren van de vloer in uw woning precies gaan kosten? Komt u in aanmerking voor subsidie? Dat zijn vragen uitstekend kunnen worden beantwoord door de isolatie experts die bij u vrijblijvend een offerte komen uitbrengen voor vloerisolatie bij u thuis.
U krijgt dan ook inzicht wat u per jaar aan energie (en kosten) gaat besparen door het isoleren van uw vloer.

Vraag via ons offerte formulier eenvoudig, gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aan voor vloerisolatie bij u thuis. Tot 5 verschillende isolatie bedrijven nemen contact met u op en brengen onafhankelijk van elkaar vloerisolatie offertes uit. U kunt al snel op de vloerisolatie kosten besparen.

Maak gebruik van de isolatie subsidie regeling en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor woningisolatieOfferte aanvragen
+
error: Content is protected !!

Het aanvragen van meerdere vloerisolatie offertes
kost slechts enkele minuten tijd.


U kunt flink besparen door offertes te vergelijken.