Drie van de vier woningen in Nederland zijn nog niet naar behoren geïsoleerd. Nederland isoleert nog te weinig en te langzaam. In de meeste moderne woningen is wel dubbel glas geplaatst en sommige woningen hebben ook spouwmuur-, dak- of vloerisolatie, maar dit gebeurt toch nog te weinig. Als we geen stappen ondernemen, duurt het nog tientallen jaren voordat alle Nederlandse woningen voldoende zijn geïsoleerd. Toch zijn veel Nederlanders van mening dat het sneller en beter kan. Hier vindt u informatie over de mogelijkheden om uw huis ook beter te isoleren.

Voordelen huis isoleren

Het is raadzaam om uw woning zoveel mogelijk te isoleren. Niet alleen omdat het woonklimaat aanzienlijk wordt verbeterd, maar ook omdat het de kosten van uw gasrekening kan verlagen. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning. Uw woning wordt ook veiliger, omdat het isolatiemateriaal brandvertragend werkt. Daarnaast wordt geluid buitengesloten en zijn u en uw woning duurzamer en milieuverantwoord.

Mogelijkheden voor woningisolatie

Een van de meest rendabele investeringen die u kunt doen in uw woning is het laten aanbrengen van vloerisolatie. Het aanbrengen van vloer of kruipruimte isolatie zorgt er namelijk voor dat uw huis prettig en gemakkelijk verwarmd blijft. Daarnaast is vloerisolatie een oplossing voor een vochtprobleem in uw woning, wat veel ellende met schimmels en ongedierte kan voorkomen. Met deze voordelen wordt niet alleen uw wooncomfort maar ook de kwaliteit van uw leefklimaat verhoogd.

Ook via het dak verliest een woning onnodig veel warmte. Dakisolatie kan u om die reden veel nodeloze kosten besparen. Bij het isoleren van het dak is tegelijkertijd een isolatie van de gevel aan te bevelen. Spouwmuurisolatie is dan de bekendste manier van gevelisolatie. Om het warmteverlies van uw woning te beperken worden de spouwen van uw woning gevuld met isolatiemateriaal. Er zijn ook andere soorten gevelisolatie, zoals buiten- en binnen gevelisolatie. Hiervoor kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal worden gebruikt, zoals isolatieplaten.

Financieren van woningisolatie

Het isoleren van uw woning brengt natuurlijk kosten met zich mee. U kunt het ook zien als een investering in uw woning en in het geval van vochtproblemen in uw eigen gezondheid.
Om Nederland isoleert kracht bij te zetten heeft de overheid een aantal regelingen bedacht.
Zo is het in Nederland mogelijk om voor de isolatie van uw woning een subsidie aan te vragen.
Verder kunt u de woning isolatie (deels) financieren met de energiebespaarlening van Het Nationale Energiebespaarfonds. Hiermee kunt u tegen een lage rente een lening afsluiten om uw isolatieplannen doorgang te laten vinden. U betaalt dan maandelijks een klein bedrag om de lening terug te betalen. Op die manier kunt u al eerder profiteren van een goed geïsoleerde woning.

Nederland isoleert

De Nederlandse bevolking is bewust bezig met duurzaamheid, maar Nederland isoleert haar woningen nog te weinig. Als Nederland meer isoleert, kunnen we de Europese klimaatdoelstellingen misschien nog halen. Juist om die reden is ook het isoleren van uw woning van groot belang.

Subsidie voor woningisolatie

Wilt u weten wat het isoleren van uw woning kost? Als u kiest voor 2 of meer isolatie maatregelen kunt u ruim 20% van de kosten terug krijgen in de vorm van subsidie. Vraag hieronder vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan voor woningisolatie.