Oude houten vloer vervangen door beton

oude houten vloer vervangen door beton vloer

In wat oudere huizen kom je vaak houten vloeren op de begane grond tegen. Deze constructie kan leiden tot problemen die vooral door vocht en houtrot veroorzaakt worden. Je kunt last krijgen van een doorvering, muffe lucht, optrekkend vocht en slechte isolatiewaarde (met als gevolg tocht en een hoge energierekening). Gelukkig is een houten vloer vervangen door beton een standaardklus. Beton heeft geen last van vocht en rot, en heeft een veel hogere isolatiewaarde. Zowel een broodjesvloer als schuimbeton zijn een prima renovatievloer.

Houten balken vloer vervangen

Er zijn meerdere mogelijkheden die balken onder de vloer vervangen. Een wat traditionelere manier om een renovatievloer aan te brengen is een broodjesvloer. Hierbij worden betonnen balken als bekisting gelegd, waartussen isolerende ‘broodjes’ worden geplaatst.

Het alternatief voor een broodjesvloer

Een betere techniek dan de broodjesvloer die al een tijdje veelvuldig wordt toegepast en veel makkelijker is aan te brengen: schuimbeton. Schuimbeton vult de hele kruipruimte en heeft daardoor een hoge isolatiewaarde. Het scheelt ook veel met een broodjesvloer in benodigd materiaal.

Balken vloer vervangen kosten

Wil je eindelijk de rotte vloerbalken vervangen? De kosten bestaan dan uit nieuwe, betonnen balken, maar ook de isolerende broodjes of het schuimbeton. Ook betonstaalmatten en natuurlijk het beton om af te vullen komen bij de materiaalkosten. Bovendien moet je gewerkte manuren betalen als je het laat doen. Zowel broodjes als balken zijn er in verschillende prijsklassen en het is zeer afhankelijk van de huidige situatie wat de uiteindelijke kosten zijn. Hiervoor kun je het beste verschillende offertes opvragen.

Schuimbeton is heel anders dan gewoon beton. Wil je gewoon beton laten storten? Je kan heel gemakkelijk en goedkoop online beton bestellen bij Mollie Beton. Dit is ook een dienst van Faber.

Kosten betonnen vloer storten

Als je de hele kruipruimte vol wilt laten storten met schuimbeton, dan moet je rekenen op een prijs van tussen de € 100 en € 150 per m2. Deze prijs is makkelijker te bepalen dan een broodjesvloer, omdat deze eigenlijk voornamelijk wordt bepaald door de oppervlakte. Er zijn verschillende soorten en maten balken en broodjes, maar schuimbeton is schuimbeton. Daarom is het makkelijker deze kosten in te schatten.

Houten vloer vervangen door beton

Wil je een houten vloer vervangen door beton, maar wel de kruipruimte behouden? Dan is een broodjesvloer handig. Een kruipruimte kan met name voordeel hebben als je ooit nog eens leidingen wilt gaan verleggen. Schuimbeton als renovatievloer is wel veel handiger aan te leggen en biedt een hoge isolatiewaarde. Zo woon je nog jarenlang met veel comfort met een vloer die heel lang meegaat.