Subsidie voor vloerisolatie

De overheid is de laatste jaren steeds minder bereid om energie besparende maatregelen te stimuleren, zoals subsidie voor vloerisolatie. Echter sinds september 2016 is er een nieuwe subsidie regeling als u besluit om naast vloerisolatie ook nog andere energiebesparende maatregelen uit te voeren. Uw subsidie kan oplopen tot 20%. Meer weten kijk dan op Isolatie Subsidie. Energiebesparende maatregelen worden hierdoor een stuk interessanter en u zult waarschijnlijk eerder bereid zijn om energiebesparende maatregelen toe te passen.

Verlaagd BTW tarief bij isoleren woning

Net als in de voorgaande jaren, komt isoleren van uw woning in 2020 nog steeds in aanmerking voor het lage BTW tarief van 6 procent. Uw woning kan helaas niet altijd aanspraak maken op dit lage BTW tarief. De voorwaarde voor dit lage tarief is dat uw woning ouder is dan 2 jaar. De 6 procent BTW is geldig op de arbeidskosten. Materiaalkosten vallen niet onder deze regelingen en op deze kosten wordt dus 21 procent BTW gerekend.

Laag BTW tarief bij herstellen en verbouwen van woning tot juli 2015

In 2015 was het ook nog mogelijk om aanspraak te maken op een verlaagd BTW tarief van 6 procent bij herstel- en renovatiewerkzaamheden. Werkzaamheden zoals het herstellen, vergroten, vernieuwen of onderhouden van uw woning vielen onder deze regeling. Deze regeling was tot 1 juli 2015 van toepassing en is dus helaas niet meer te gebruiken in 2020.

Geen subsidie voor vloerisolatie maar een Energiebespaarlening

Als u in het bezit bent van een woning en u wilt uw huis beter isoleren, door het plaatsen van dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie, dan komt u in aanmerking voor een lening met lage rente. Deze lening, de energiebespaarlening, wordt verschaft door het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit is misschien geen subsidie voor vloerisolatie waar u op gehoopt had, maar toch is deze goedkope lening een soort van subsidie van de overheid. Als u uw huis wilt isoleren maar u heeft het geld niet direct beschikbaar dan kan een energiebespaarlening een oplossing zijn. Met een rente vanaf 2,1% kunt u tot €25.000 lenen en tussendoor boetevrij aflossen als u dit wenst.

Beter energielabel door vloerisolatie

Als u uw huis wilt verkopen of verhuren in de toekomst, moet u een energielabel overhandigen. Dit label geeft precies aan hoe zuinig uw huis omgaat met energie. Bij een goed energielabel zijn de energiekosten een stuk lager dan bij een huis met een slecht energielabel. Door vloerisolatie toe te passen, zult u een beter energielabel krijgen voor uw huis. Hierdoor krijgt u lagere maandelijkse energielasten voor uw huis. Zeker in grote huizen kan vloerisolatie de waarde van de woning verhogen. Uw huis wordt meer waard als de maandelijkse kosten lager zijn. Uw huis kan een energielabel krijgen van A tot en met G. Een huis met energielabel A geeft weer dat uw huis goede energiebesparende maatregelen heeft. Een huis met energielabel G heeft geen of zeer weinig energiebesparende maatregelen en gaat slecht om met energie.

Voordelen vloerisolatie

Kort samengevat heeft het isoleren van uw vloer de volgende voordelen:

  • Een beter energielabel voor uw huis
  • Uw heeft lagere maandelijkse lasten omdat de energierekening lager wordt.
  • U krijgt meer wooncomfort
  • Uw huis is beter verkoopbaar
  • Rendement op de investering is vergelijkbaar met een spaarrekening met een rente van 8%.

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Zelfs zonder subsidie voor vloerisolatie is het interessant om uw vloer te laten isoleren. Door het aanvragen en vergelijken van meerdere offertes kunt u nog meer geld besparen. Vraag hier tot 5 offertes voor vloerisolatie, door het onderstaande formulier in te vullen. Een offerte aanvragen is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Maak gebruik van de isolatie subsidie regeling en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor woningisolatieOfferte aanvragen
+
error: Content is protected !!

Het aanvragen van meerdere vloerisolatie offertes
kost slechts enkele minuten tijd.


U kunt flink besparen door offertes te vergelijken.