Vloerisolatie prijs vergelijken

De vloerisolatie prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Het plaatsen van isolering kan onder of boven de vloer plaatsvinden. Als u de vloerisolatie niet zelf plaatst, is de vloerisolatie prijs gemiddeld 30 euro per vierkante meter. Dit is inclusief alle kosten zoals arbeidskosten, machinekosten en materiaal. Deze prijzen zijn inclusief het verlaagde btw tarief van 6%. Verschil in de vloerisolatieprijs wordt ook bepaald door het type vloer. Is uw vloer van steen of van hout? Dat is belangrijk om te weten voor de prijsberekening.
De gemiddelde prijzen voor vloerisolatie per type woning worden hieronder weergeven:

  • Een appartement – 45 vierkante meter: €1300,- inclusief btw.
  • Tussenwoning – 50 vierkante meter: €1500,- inclusief btw.
  • 2 onder 1 kap woning – 55 vierkante meter: €1600,- inclusief btw.
  • Vrijstaande woning – 70 vierkante meter: €2000,- inclusief btw.

Dit is een geschatte vloerisolatie prijs. Het kan dus zijn dat uw vloer afwijkt en dat de prijzen verschillen. Ook is er bij deze prijzen geen rekening gehouden met kosten die er eventueel nog bij komen. Prijzen worden daarnaast ook nog beïnvloed door het materiaal dat gebruikt wordt voor de isolatie. Daarin zijn namelijk ook nog verschillen.

Extra kosten vloerisolatie

Het kan zijn dat de vloerisolatie van uw huis extra kosten met zich meebrengen. Bij het isoleren van uw vloer aan de onderkant, wordt in de kruipruimte maar liefst 30 centimeter isolatiemateriaal aangebracht. Dit is niet speciaal, maar zorgt er wel voor dat de vloerisolatieprijs wat hoger uitvalt. Dat komt doordat er meer materiaal gebruikt moet worden. Dit houdt in dat u bij de berekening van de vloerisolatieprijs de omtrek van de kruipruimte vermenigvuldigt met 0,30 meter. Bij een vloer van hout moeten de balken aan de onderzijde geïsoleerd worden, wat er ook voor zorgt dat de totale isolatievloer groter wordt.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Veel huizen hebben tegenwoordig vloerverwarming. Wat niet iedereen weet, is dat de vloerisolatie vaak van slechte kwaliteit is. Hierdoor treedt er warmteverlies op en wordt er onnodig veel gestookt, wat natuurlijk zonde is. Het is dus belangrijk om een vloer te isoleren, zeker in combinatie met vloerverwarming. Het zorgt ervoor dat er minder gas nodig is om uw huis op een bepaalde temperatuur te brengen en te houden, wat weer gunstig is voor uw portemonnee.
Vloerisolatie lijkt op het eerste gezicht vaak duur, maar deze kosten zult u er dubbel en dwars uithalen. Meestal wordt de vloerisolatieprijs terugverdiend binnen 7 tot 10 jaar. De jaren daarop zult u dus alleen maar profiteren. Een ander bijkomend voordeel is dat uw huis een prettiger woonklimaat krijgt door vloerisolatie.

Vloerisolatie prijs aanvragen

Natuurlijk is iedere vloer anders en zal de prijs per vloer ook verschillend zijn. Wilt u precies weten wat het gaat kosten om een vloer te laten isoleren? Dan kunt u gratis tot 5 offertes aanvragen via het onderstaande formulier. Deze offertes zijn vrijblijvend en verplichten u nergens toe. Wilt u de vloerisolatie prijs weten? Wacht dan niet langer en vergelijk vloerisolatie offertes!