Bent u van plan om in de toekomst vloerisolatie aan te leggen? Dan is het wellicht handig om te weten welke voordelen vloerisolatie heeft. Door het isoleren van de vloer verhoogt u niet alleen het wooncomfort, er zitten meer voordelen aan vloerisolatie.

Voordelen vloerisolatie: Meer comfort

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer comfortabel en behaaglijk aanvoelt. Door het toepassen van vloerisolatie gaat de vloertemperatuur tot wel 4 graden omhoog. Als u vloerverwarming heeft dan zal het temperatuur verschil nog groter zijn. U zult geen last meer hebben van een koude vloer, optrekkend vocht vanuit de kruipruimte, tocht of warmteverlies. Uw huis zal langer op temperatuur blijven. Het is niet alleen in de winter handig, maar ook in de zomer. In de zomer zal uw huis ook beter en langer koel blijven door het gebruik van een isolatievloer.

Voordelen vloerisolatie: Besparing op de energierekening

Wat bespaart u nou precies als u de vloer laat isoleren? Met vloerisolatie kunt u per jaar tot wel 7m³ gas per vierkante meter vloer besparen aan gas. Ook zonder subsidie zal een isolatievloer zich op termijn snel terugverdienen.

Voordelen vloerisolatie: Waardestijging woning

Wat een bijkomend effect is van een woning isoleren met vloerisolatie, is de waarde van uw huis.
Uw huis wordt niet alleen meer waard, maar is ook beter verkoopbaar. Immers door vloerisolatie toe te passen gaan de vaste lasten van de energierekening omlaag. Vanaf 2008 is het wettelijk verplicht om als huiseigenaar een energielabel te overhandigen bij de verkoop van een huis. Dit geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Hoe beter dit energielabel, hoe meer uw huis waard wordt. Een betere score op een energielabel kunt u behalen met vloerisolatie.

Voordelen vloerisolatie: Milieu en brandveiligheid

Vloerisolatie is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het isoleren van uw huis bespaart namelijk energie en het verkleint ook nog eens de CO2 uitstoot.
Het verwerken en aanbrengen van isolatiemateriaal kan snel gaan. Er komen verder geen schadelijke dampen of gassen vrij bij het verwerken van het isolatiemateriaal.
Ook op het gebied van veiligheid heeft het voordelen. Isolatiemateriaal voor vloerisolatie is namelijk brandwerend.

Voordelen vloerisolatie: Beter voor uw gezondheid

Dit is misschien wel de aller belangrijkste reden om te kiezen voor vloerisolatie. Wonen in een huis met vloerisolatie heeft namelijk een positief effect op uw gezondheid.
Een vloer die goed geïsoleerd is, is doorgaans ook een drogere en warmere vloer. Met vloerisolatie krijgt u dus een beter en gezond woonklimaat. Het isoleren van een vloer zorgt voor minder verschil in de luchtvochtigheid, wat positief is voor mensen met reuma klachten of astma. Het isoleren van een vloer zorgt er ook voor dat u minder last heeft van huisstofmijt. Vloerisolatie voorkomt bovendien schimmel, vocht en zwamproblemen in uw huis. Ook ongedierte zoals muggen, slakken, zilvervisjes en pissebedden zullen geweerd worden door de geïsoleerde vloer.

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn ongeveer €25,- per vierkante meter. Dit is inclusief isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten. U betaalt voor het isoleren van uw vloer geen 21% BTW maar slechts 6% BTW.

Vloerisolatie lijkt op het eerste gezicht financieel niet heel aantrekkelijk. Vloerisolatie kan best prijzig zijn en hierdoor kan het u misschien weerhouden om een vloer te isoleren. Een vloer isoleren kan u echter veel geld besparen. Het zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor er minder warmte vanuit de verwarming nodig is.
Wist u bijvoorbeeld dat het rendement op vloerisolatie vergelijkbaar is met een spaarrekening met 8% rente? Kijk hier voor meer informatie.

Vloerisolatie offerte aanvragen

Het kan zijn dat u uw huis wilt isoleren. Dan kunt u onder andere de vloer laten isoleren. In dat geval is het handig om te weten wat de kosten van vloerisolatie zullen zijn.
Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u gratis tot 5 offertes aanvragen voor vloerisolatie. Het aanvragen van een vloerisolatie offerte verplicht u tot niets en heeft u zo gedaan.